Кухарський ліцей Іванківської селищної ради
Меню сайту

Конституція
Конституція

Наше опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Травень » 17 » День пам'яті і примирення
11:49
День пам'яті і примирення

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Утверджуючи традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі “не святкуємо, а вшановуємо”, згадуємо Другу Світову з акцентом на ролі людей, які боролися проти нацизму. Ми прагнемо розкрити трагічні роки війни через долі та звитяги чоловіків і жінок – уродженців різних куточків України та світу, які воювали у регулярних арміях або були партизанами, служили у допоміжних формуваннях або на передовій, пройшли всю війну або героїчно загинули в боротьбі. Важливо, що хоч би де перебували ці українці та вихідці з України, вони пліч-о-пліч з іншими народами воювали проти нацизму та дістали високі відзнаки країн, у лавах яких вони служили. З цією метою адміністрація школи активно залучає учнів до участі у заходах, проведених на честь цих трагічних подій.

9 травня у селі Підгайне біля пам'ятника Герою Радянського Союзу  Івану Васильовичу Сергієнку діти покладали квіти і вшановували всіх загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання. Бібліотекар Руденко Лариса Миколаївна створила виставку книг "Війна на сторінках книг". Вона розповіла дітям про трагічні події, пов'язані з нашими односельцями, які по страждали від жорстоких знущань нацистів, повідомила про цікаві факти з життя Сергієнка І.В., оскільки майже щороку Лариса Миколаївна зустрічається з його дочкою Аллою, яка постійно приїздить на могилу батька.

Пам'ятник Герою Радянського Союзу Івану Васильовичу Сергієнку в селі Підгайне

У сільській бібліотеці. Розповідь Руденко Л.М.

Виставка книг "Війна на сторінках"

Покладання квітів до пам'ятника

День пам'яті та примирення

Крім того, у селі Кухарі відбулася панахида для вшанування пам'яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

Переглядів: 315 | Додав: Administrator19 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту
Верховна Рада

Урядовий портал

МОН України

КОДА

РМК відділу освіти Іванківської РДА

КОІПОПК

Педпреса

ОСВІТА





Copyright MyCorp © 2024