Кухарський ліцей Іванківської селищної ради
Меню сайту

Конституція
Конституція

Наше опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Лютий » 21 » Безпечний інтернет
13:44
Безпечний інтернет

11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом

“Разом для найкращого Інтернету”.

      З метою залучення   до дій всіх, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету,  в школі були проведені заходи,  метою яких було дослідити позитивні і негативні сторони Інтернету; засвоїти правила безпечної роботи в Інтернеті; розвивати логіку, кмітливість; сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання; виховувати інформаційну культуру учнів.

     Із кожним роком усе більше українських дітей користуються Інтернетом у повсякденному житті. Інтернет-технології стали природною складовою життя дітей і сучасної молоді. Комп'ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку особистості.

Доступ до Інтернету не тільки з комп’ютера, а й з мобільних телефонів сприяє цьому. Нелегальний та «дорослий» контент, кіберзлочинність — фактори, що перетворюють інтернет з корисного ресурсу для спілкування та розвитку на небезпечне інформаційне середовище як зазвичай для дорослих, так і особливо для дітей. Оскільки дітям не вистачає життєвого досвіду, вони часто не можуть визначити межу, за якою, наприклад, спілкування переходить у маніпуляцію. При цьому, більшість батьків навіть не здогадуються про небезпеку або злочинні наміри дорослих, із якими дитина може зіткнутися в Мережі.

1. Провели «Круглий стіл» з метою обговорення небезпек, які можуть існувати в Інтернеті.

Онлайн-ризики для дітей:

  • «дорослий» і незаконний контент: порнографія, азартні ігри, реклама тютюну і алкоголю;
  • онлайн-насилля: заклики до асоціальної, суїцидальної поведінки, жорстокості, насильства, сексуальна експлуатація;

розголошення особистої інформації, яка може бути використана проти дітей та їх сімей; короткі номери та платні сервіси, які тарифікуються окремо тощо.

2. Сформулювали загальні правила користування Інтернетом.

     (Правила інтернет-безпеки і інтернет-етики для дітей і підлітків)

 3. Провели гру «Інфознайка» з метою ознайомити учнів з можливостями та небезпеками, які є в Інтернет; показати можливості безпечного користування Інтернету; розвивати творчі здібності учнів; спонукати учнів поглянути на глобальну комп'ютерну мережу Internet з різних сторін; розвиток пізнавального інтересу, творчої активності учнів; розвиток у школярів уміння висловлювати думки, моделювати ситуацію; виховати пошану до суперника, уміння гідне вести суперечку, стійкість, волю до перемоги, винахідливість, уміння працювати в команді.

 4.  Розробили колективну пам’ятку:

     Наше життя вирує все швидше та швидше.  Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною. Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку. Та давайте зупинимось на мить і замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок. В решті решт як та на що витрачати власний час – це вільний вибір кожного. Але пам’ятайте, що Інтернет – це лише інструмент, яким Ви користуєтесь, щоб отримати відповіді на свої питання, підготувати реферати та доповіді, спілкуєтесь, якщо між вами величезні відстані. Вчіться користуватись Інтернетом із розумом.

Фото проведених заходів

Переглядів: 422 | Додав: Administrator19 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Архів записів

Друзі сайту
Верховна Рада

Урядовий портал

МОН України

КОДА

РМК відділу освіти Іванківської РДА

КОІПОПК

Педпреса

ОСВІТА





Copyright MyCorp © 2024