Кухарський ліцей Іванківської селищної ради
Меню сайту

Конституція
Конституція

Наше опитування

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Лютий » 19 » Усе без здоров'я - ніщо
12:09
Усе без здоров'я - ніщо

«Людина — найвищий продукт земної природи, але для того,

щоб отримати насолоду від скарбів природи,

людина має  бути здоровою, сильною, розумною».

Іван Павлович Павлов

   Початок ХХІ століття ознаменувався швидким технологічним розвитком, вдосконаленням інформаційних технологій, зростанням кількості інформації, яка щоденно потрапляє до кожного громадянина. Проте не може не викликати занепокоєння наявність статистичних даних, які свідчать про значне погіршення стану здоров’я громадян України всіх вікових груп, зокрема дітей шкільного віку. Це є однією з гострих проблем сьогодення.

   Здоров’я школярів  багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і  практичних навичок, які сприяють його збереженню. Школа відіграє велику роль у розвитку здоров’я дитини, її ставлення до нього, реальних дій і вчинків, які створюють умови для дотримання здорового способу життя. Основними  точками зору щодо здорового способу життя є  біологічна (розкриття  дії  згубного  впливу шкідливих звичок  на  організм  людини, його органи і системи), генетичної (вплив спадковості на здоров’я), медичної (вплив шкідливих звичок на довголіття людини), соціологічної (вплив стану здоров’я на виробничу діяльність людини).

   Основними завданнями сучасної школи є не тільки дати міцні знання, але й прищепити учням корисні життєві навички: бажання свідомо дотримуватися здорового способу життя, берегти і зміцнювати здоров’я, захищати себе в умовах загрози для життя.

   «Тиждень  здоров’я» в школі допомагає учням осягнути глибину проблеми, усвідомити, що здоров’я включає різні компоненти, виявити першопричини порушення здорового функціонування людського організму, набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню фізичного, соціального й психічного здоров’я.

   Доцільним є поєднання основ здоров’я та фізичної культури. Заходи, що проводилися впродовж «Тижня здоров’я», були спрямовані на формування   в учнів прагнення до постійного покращення стану свого здоров’я, дотримання здорового способу життя і виховання свідомого ставлення до збереження свого здоров’я.

  Під час проведення тижня були використані різноманітні методи і форми роботи, зокрема лекції («Надання першої медичної допомоги при опіках, відмороженнях, отруєннях, асфіксії»), бесіди («Будь чистим і охайним», «Правила особистої гігієни»), тренінги («Здоров’я у твоїх руках»), диктанти («Режим дня — важлива складова гігієни дітей та підлітків», «Гігієна харчування»),  вікторини («Обери здоров’я — обери життя»), які допомогли учням краще усвідомити цінність здоров’я, без якого не буде життя.

Лекція «Надання першої медичної допомоги

при опіках, відмороженнях, отруєннях, асфіксії

8 клас

Бесіда «Будь чистим і охайним»

4 клас

                 Тренінг «Здоров’я у твоїх руках»

                  Вправа «Модель здоров’я»

                (чинники, що мають позитивний вплив,

               та чинники, які згубно впливають на здоров’я)

                 Костюченко Анастасія (8 клас) та Заріцька Аліна (10 клас)

                   

Переглядів: 505 | Додав: Administrator19 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Друзі сайту
Верховна Рада

Урядовий портал

МОН України

КОДА

РМК відділу освіти Іванківської РДА

КОІПОПК

Педпреса

ОСВІТА





Copyright MyCorp © 2024